O Garaži - Garaža gym - Teretana Futog

U moru fitnes objekata, kao revolt modernom načinu treninga zasnovanog na mašinama, skupim odelima i šarenim tegovima, nastala je Garaža, teretana snage, zasnovana na šipkama, girjama i slobodnim tegovima.

Jedan pokret propagacije tradicionalnog načina treninga, pažljivo struktuiranog u koncept gde se dinamika treninga menja, gde se svakom elementu fizičke spreme čoveka u odvojenim segmentima posvećuje pažnja. Ovde govorimo o eksplozivnosti, snazi i izdržljivosti kao zasebnim delovima jednog istog treninga. Svaki trening počinje sa kretanjem svakog pojedinačnog zgloba tela u maksimalnom opsegu pokreta u cilju zagrevanja tela, dizanju radne temperature i povećavanju mobilnosti kretanja. Zatim nastupa rad na eksplozivnosti i agilnosti tela kao često zapostavljen segment, fokusiramo se na proverene načine razvijanje iste, pricamo o skokovima, bacanjima, udaranjima i svim nepravedno zaboravljenim elementima fizičke spreme ljudskog bića. Glavni element treninga, koji stoji u nazivu ovog mesta, jeste snaga, na koju se sledeće fokusiramo, glavni rekviziti u ovom segmentu su slobodni tegovi, šipke i girje, stvari čiji plodovi rada isključivo zavisi od znanja vežbača i energije uložene u rad sa njima i baš zato od njih imamo najveće benefite, jer je sama Garaža nastala kao produkt znanja i uložene energije. Svaki trening završavamo sa izdržljivošću odnosno kondicijom, elementom koji se često zaboravlja, a koji je izuzetno bitan zbog povećavanja kapaciteta rada, generalne fizičke pripreme i celokupnog zdravlja organizma.

Sve sklopljeno u jedan savršen koncept, Garaža, naočigled jednostavan objekat u sebi krije gomilu znanja koje neminovno donosi fizicki napredak tela i stvara od regularnih ljudi atlete koje svojim performansom opravdavaju izgled, jedina cena kojom se plaća trening u Garaži jeste energija koja se donosi u ovaj objekat, a ta cena nije mala.

Dodjite i probajte, vidimo se na treningu!